کتاب «بیومکانیک مفاصل» به قلم دکتر علی فتاحی دکترای تخصصی، گروه بیومکانیک ورزشی واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی و محمد علینسب فیزیوتراپیست، گروه بیومکانیک ورزشی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی در 320 صفحه در قطع وزیری گردآوری و ترجمه و به همت شعبه انتشارات جهاد دانشگاهي استان وارد بازار نشر شده است.
در معرفی کتاب آمده است: بدن انسان یک شگفتی مهندسی است که شامل شبکه پیچیدهای از مفاصل به هم پیوسته است که به ما امکان حرکت، انجام وظایف و شرکت در فعالیتهای جسمانی را میدهد. بیومکانیک، رشتهای که زیستشناسی و مکانیک را ادغام میکند، به دنبال درک عملکرد پیچیده این مفاصل است. با مطالعه بیومکانیک مفاصل، محققان و متخصصان سلامت عمومی درک ارزشمندی در مورد بنیهسازی حرکت، پیشگیری از آسیب و تکنیکهای توانبخشی به دست میآورند.
مفاصل نقاطی هستند که دو یا چند استخوان به هم میرسند و امکان حرکت را فراهم میکنند. آنها به اشکال مختلف از جمله مفاصل لولایی (آرنج، زانو)، مفاصل گوی و کاسه (لگن، شانه) و مفاصل محوری (گردن) وجود دارند. هر اتصال منحصربهفرد برای انجام عملکردهای خاص و تحمل بارهای خاص طراحی شده است. ترکیب ساختاری یک مفصل شامل استخوانها، غضروفها، رباطها، تاندونها و مایع سینوویال است. وقتی نوبت به درک مکانیک اتصالات میرسد، چندین مفهوم کلیدی وارد عمل میشوند که از جمله آنها میتوان به مؤلفههایی مانند ثبات مفصلی، درجه آزادی حرکت در مفصل و ... اشاره نمود.
یاد آور مي شود انتشارات جهاد دانشگاهي استان چهارمحال و بختياري که بهصورت تخصصي در حوزه نشر دانشگاهي فعاليت ميکند، تلاش مي کند در کوتاهترين زمان ممکن آثار دانشگاهيان و اساتيد (اعم از تأليف و ترجمه و پايان نامههاي شاخص دانشجويي) را به چاپ برساند و اساتيد دانشگاهي و صاحب نظران و مؤلفان ميتوانند براي اخذ مشاوره در خصوص مراحل تأليف کتاب و چاپ آثار خود به دفتر انتشارات جهاد دانشگاهي استان واقع در دانشگاه شهرکرد- جنب دانشکده منابع طبيعي- معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي مراجعه کرده و يا با شماره 32320323يا 32320070 و در روزهاي شنبه تا چهارشنبه هر هفته در ساعات 8 تا 16 تماس حاصل کنند. همچنين تارگاه jchb.ir براي کسب اطلاعات بيشتر اعلام ميشود.
فصل اول: بیومکانیک استخوان
فصل دوم: بیومکانیک مفصل
فصل سوم: تجزیهوتحلیل نیروهای وارده به مجموعۀ شانه در طی فعالیت
فصل چهارم: تجزیهوتحلیل نیروهای وارده به آرنج در طی فعالیت
فصل پنجم: تجزیهوتحلیل نیروهای وارده به مچ دست در طی فعالیت
فصل ششم: تجزیهوتحلیل نیروهای وارده به مفصل فکی گیجگاهی در طی فعالیت
فصل هفتم: تجزیهوتحلیل نیروهای وارده به ستون فقرات گردنی در طی فعالیت
فصل هشتم: تجزیهوتحلیل نیروهای وارده بر ستون فقرات کمری در طی فعالیت
فصل نهم: تجزیهوتحلیل نیروهای وارده به هیپ در طی فعالیت
فصل دهم: تجزیهوتحلیل نیروهای وارده به زانو در طی فعالیت
فصل یازدهم: تجزیهوتحلیل نیروهای وارده به مچ پا و پا در طی فعالیت
منابع
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
علوم انسانی |
تربیت بدنی
|